Подготовка
1. Пилешкиот стек исечете го на коцки, ставете во тавче да се пржи за кратко време, додадете ја павлаката, зачинете со малку сол, вегета и кари зачинот и оставете нека крчка.
2. Додека крчка сосот и стекот, вие препечете веке премачкани со зејтин и зачинети кришки лепче веднаш под греачите на рерната.
Тоа е тоа!

Послужете го со крцкавото лепче со кое ќе топите во сосот ...
Совет
Зачините можете да си ги прилагодите според вкусот и да зачинете со зачин кој вие го сакате. Многупати ставам и оригано, додадам и малку патлиџан, а кога имам шери домати, обавезно се во сосот.
Доколку го спремате во Делимано тавчето, зејтин се става сосема малку.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани