1. Во тенџере на оган го ставаме млекото да се вари со брашното, густинот и шеќерот, постојано мешаме со дрвена лажица додека не се згусни. Го тргаме тенџерето на страна, откако ќе се излади додаваме 300 грама кокос, сето убаво го мешаме да се добие хомогена смеса и го оставаме пола час во фрижидер.
2. Со миксер го матиме маргаринот заедно со шеќерот во прав, откако убаво ќе го изматиме да биде пенест, постепено лажица по лажица ја додаваме претходно подготвената смеса и постојано матиме.
3. Од подготвената смеса се прават бомбиици, на средина во секоја бомбица ставаме по еден лешник и се брбелаат во останатиот кокос.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани