12
ное
2012
Пченкарни колачиња
Путерот треба да е собна температура.
Додајте ги сите состојки во него и измесете тесто. Од тестото кинете парчиња поголеми од орев и од нив направете форми, јас ги правев во вид на колбавчиња, а можете и да исучите кора и да вадите со калапчиња. Печете ги на 180 с. петнаесетина мин. да останат бели.
Декорирајте ги со бело и црно чоколадо.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Koj go interesira, vo Lidl, silikonska podloga za pecenje 3,5 E. Jule, ne znam dali vide, vo Kam ima marcipan :))
Juci, odlicni se,
Jas si kupiv bademi i livcina i meleni, ekstrakti imav, nekoe kalapce, i "uste nesto sitno" :)))