Во длабок сад ставете ги состојките за тесто и со вода замесете средно меко тесто.
Замесеното тесто поделете го на 2 дела така што едниот да биде малку поголем.
Во меѓувреме подгответе го филот, така што ке го сварете оризот и копаните.
Отккао ке се сварат, оделете го месото од коската на ситни парчиња.
Во тава на оган ставете малку масло и печурките и кратко пропржете. Потоа додајте го месото и оризот и уште малку пропржете.
На крај зачинете го филот со малку сол и бибер.

Од секое парче тесто развлечете кора така ште едната да биде поголена и ставете ја во округол калап со обрач или во обицно округло плекче, така што краевите ке висат надвор од калапоти збоцкајте го тестото со вилушка и нанесете го филот. Ставете малку парченца путер и поклопете со другата кора. Од делот од поголемата кора сто виси надвор од калапот формирајте витки, попрскате со масло и печете на 200 степени.

Послужете со јогурт.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани