21
окт
2021
Пилешко со мигдали
Подготовка:
1. Го запржуваме кромидот кој го исековме на мали парчиња. Кога ќе ја добие стаклената боја, го додаваме месото исецкано на коцки. Оставаме да се пропржи, зачинувајќи го. Додаваме соја сос.
2. Оставаме да покрчка 2 до 3 минути, па потоа во кацеролата додаваме сецкани, на ситни китчиња, карфиол и моркови, сечкани на тркалца. Покриваме со капак и оставаме да издинста малку, промешувајќи од време на време.
3. Кога зеленчукот е омекнат, додаваме сусам, па оставаме уште минутка да се спои. Служиме топло.
Нека ви е слатко.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Namesto dodavame susam da stoi migdali, odnosno bademi
Vo negotino gi vikaat migdali, a ete i vo veles.
Ama sepak Nade ke si kazi