Пилешко со зеленчук - Chinese style
1. Пилешкиот стек се сече на мали коцки, се става во тава со загреано масло заедно со зачините и се пржи, постојано промешувајќи.
2. Кога стекот ќе биде речиси готов се полева со водата, соја сосот и кечепот и се остава 10-тина минути на среден оган.
3. Во посебна вок тава со масло се пропржуваат морковите исечени на ленти. Потоа се додаваат свежите печурки (исечени на коцки) и на крај се додаваат брокулата и зелката и се заедно се меша.
4. Кога зеленчукот ќе почне да омекнува се додава соја сосот и малку сол и се пропржува уште кратко додека зеленчукот не го впие соја сосот.
5. На крај во тавата со зеленчук се става пилешкиот стек заедно со сосот во којшто се готвеше и се заедно убаво се промешува.
* Ова јадење може да се послужи со бел ориз.
Лиценца: Сите права се задржани