26
дек
2014
Пилешко на холандски начин
Рецептот е од мајка ми, работи во Холандија, па ја имам честа да испробувам вакви невообичаени рецепти. Оваа пилешко посебно ми се допаѓа.
Во еден сад ги размешуваме сите состојки.
Потоа стекот го натопуваме од двете страни во сосот и се пече на елекрична скара или пак во тава за скара. Јас го печев во тава од прилика 5 мин, убаво да зарумени. Вкусот е прекрасен, однадвор е крцкаво,а внатре сочно.
Самбалот е сос кој е многу лут и многу солен, не знам дали го има кај нас, но за замена може малку буковец помешано со доматно пире .
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови