Деликатес...толку ќе кажам

Прво го вариме јајцето и оставаме да се излади.
Туните ги отвораме и го фрламе маслото во кое биле.
Во садот на нутрибулет со кратки пулсирања, односно со додавање на маслиново масло ја постигнуваме саканата густина.
Значи соединуваме се, цели парчиња туна, инчуни, варено јајце, бибер, лут црвен пипер, обескостени маслинки, магдонос, растопен путер, сенф,
Напоменувам дека додавање на сол не е потребно, бидејќи инчуните се многу солени, како и туната.
Ја сервираме по желба, декорираме со маслинки, сецкан власец, мали коцки домат, лимон, инчун.... и послужуваме.
Пожелно е да одстои паштетата 30 минути во фрижидер пред консумирање.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани