1
фев
2013
Палачинки со чоколадо и маскарпоне
Во длабок сад со жица изматете ги јајцата. Додајте ги водата и ванилата и матете додека се појави пена на површината. Потоа постепено додавајте брашно, додека се добие потребната густина за палачинки.
Откако смесата е спремна, во загреана тава за палачинки(или обична тефлонска тава) ставете неколку капки масло и испржете ги палачинките од подготвената смеса.
Крем
Во сад на пареа ставете го чоколадото да се растопи.
Откако ке се растопи тргнете го од оган и додајте го маскарпонето и сецканите лешници. Убаво промешајте и со вака подготвениот крем филувајте ја секоја палачинка.
Лиценца: Сите права се задржани
кај мене во планина нема чудни јадења :) :) :) :)
катинке, дај бре женка не биди мрзлива, помачи се повеќе за подобра слика. рецептиве ти се ле бон бон, да нахрани човек душа, ама јас и со очи јадам :) :) :) :)