Испечати

Палачинки со чоколадо и маскарпоне

Палачинки со чоколадо и маскарпоне

Состојки

  • За палачинки
  • 400мл вода
  • 2 јајца
  • 1 ванила
  • по потреба брашно
  • Крем
  • 150гр. млечно чоколадо
  • 50гр. сецкани лешници
  • 100гр. маскарпоне

Подготовка

Во длабок сад со жица изматете ги јајцата. Додајте ги водата и ванилата и матете додека се појави пена на површината. Потоа постепено додавајте брашно, додека се добие потребната густина за палачинки.
Откако смесата е спремна, во загреана тава за палачинки(или обична тефлонска тава) ставете неколку капки масло и испржете ги палачинките од подготвената смеса.

Крем
Во сад на пареа ставете го чоколадото да се растопи.
Откако ке се растопи тргнете го од оган и додајте го маскарпонето и сецканите лешници. Убаво промешајте и со вака подготвениот крем филувајте ја секоја палачинка.