
18
јан
2020
Овошна торта со цитруси (без печење)
Кората пандишпан ја кршиме на парчиња и ја попрскуваме со сокот од лимон.
 Порокалот и мандарината ги лупиме и ги пасираме како пире.
 Пудингот со шеќерот во прав и млекото ги вариме на стандарден начин, според упатството на ќесичката и додаваме 100 гр путер.
 Кај пандишпанот го додаваме овошното пире, оревите и промешуваме.
 Го додаваме пудингот и оставаме смесата да се олади.
 Тортата може да ја обликувате како сакате. Јас -конусен стаклен сад обложив со најлонска фолија ја ставив смесата. Дното го затворив со бисквити.
 Тортата оставете ја во фрижидер неколку часови и послужете...
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови

























