Прво се подготвува тестото.
Во еден сад се става брашното, солта и шеќерот се додаваат путерот кој што е на собна температура и едното јајце, се замесува тесто и се остава во фрижидер за половина час-тестото да одмори.

За филот во едно тенџере се ставаат сите состојки без жолчките и путерот, тенџерето се става на оган и се вари крем. Пред крајот на варењето се додаваат жолчките и се тргнува од оган потоа се додава путерот и малку зелена боја, кремот се остава да се излади.
Од тестото се става во калапчиња за мини тарт или во една голем калап за тарт и се надупчува со вилушка, корите за тарт се печат на 180-200 степени. Готовите кори се оставаат да изладат потоа се полнат со кремот.
Белките се бијат на снег заедно со шеќерот и прстофат сол, се додаваат над кремот и со обратната страна на лажицата се формираат врвчиња од белка кои потоа се горат со кујнска горелка.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови