19
сеп
2015
Мармалад од рерна
За овој мазен мешан мармалад готвен во рерна голема работа заврши нутрибулетот.
Подготовка
Сливите и крушите ги чистиме од семки. Целото овошје го мелеме во нутрибулетот. Заедно со оцетот и половина од шеќерот го ставаме во рерна. Повремено промешуваме.
Откако ќе се вари околу еден час ја ставаме и останатата половина шеќер. Го доваруваме. Вкупно време на варење нешто повеќе од два часа.
Го ставаме во суви тегли, цврсто ги затвораме капаците.
Околу 7 тегли излегоа од мармаладов.
Лиценца: Сите права се задржани
A MARMALADCEVO SON so da kazam drugo
vidi jas ke se pridruzam so nekoja limonada ama epten ladna,kateto palacinkite,ti marmaladot i sredena rabotata ,ke se najdime negde ne pola pat na mestoto kaj so se vkrstuvaat patistata :)))
Еленке и Кате договорена е лапачката уште да се сретнеме, а средбата ќе биде мое големо задоволство:)