Најпрвин сварете ги батаците.
Во тенџере со зовриена солена вода ставете ги макароните да се варат.

Во тава на оган ставете маслиново масло да се загрее.
Додајте ги сецканите шампињони и лукче и пржете додека испари водата која ја пуштаат печурките.
Додајте го спанаќот искинат на парчиња и пржете додека омекне.
Потоа додајте ги парчињата пилешко месо и сувите домати.
Откако ќе се подзапржи и месото, исклучете го шпоретот и додајте ги рикотата(може да употребите и несолена урда),јогуртот и копарот.
Посолете, наросете црн бибер и додајте ги сварените макарони со малку од водата во која се вареле.
Измешајте и послужете.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани