17
окт
2014
Макарони со спанаќ, пилешко и печурки
Најпрвин сварете ги батаците.
Во тенџере со зовриена солена вода ставете ги макароните да се варат.
Во тава на оган ставете маслиново масло да се загрее.
Додајте ги сецканите шампињони и лукче и пржете додека испари водата која ја пуштаат печурките.
Додајте го спанаќот искинат на парчиња и пржете додека омекне.
Потоа додајте ги парчињата пилешко месо и сувите домати.
Откако ќе се подзапржи и месото, исклучете го шпоретот и додајте ги рикотата(може да употребите и несолена урда),јогуртот и копарот.
Посолете, наросете црн бибер и додајте ги сварените макарони со малку од водата во која се вареле.
Измешајте и послужете.
Лиценца: Сите права се задржани
i jas nesto slicno imav za rucek minatata nedela so pilesko, pecurki i testenini go prativ pred dva dena pa cekam da go objavat :))))