5
јун
2014
Леб од пекарче со 4 вида брашно
Прво во пекарчето за леб се ставаат течните состојки, па се додаваат квасецот, солта, шеќерот и брашното.
Понатаму работата до крај ви ја завршува пекарчето за леб
( меси, кисни, печи) а вие со сиренце и доматче седнете и уживајте.
Здрав домашен леб без адитиви.
Лиценца: Сите права се задржани
Prvo gi stavam site sostojki vo sadot i go uklucuvam na program 5.
Go mesi testoto okolu 10-15 minuti i go isklucuvam aparatot od funkcija.
Tuka sum do pekarceto i go cekam okolu5-10 minuti da pokisni testoto, bidejki veke vnatre ima topol vozduh.
sega go uklucuvam povtorno pekarceto na program 10-pecewe i si brkam druga rabota po doma.
Go pece tocno 60 minuti
Znaci ne odam na onoj klasicen nacin da mesi , peci -okolu 3 casa.
Mislam deka toa e mnogu vreme.
Koga rabotam so integralno, crno brasno mozebi treba 10 minuti malku da skisni testoto, a so belo brasno dovolni se 5-6 minuti, bidejki pri peceweto lepceto samo narasnuva.