Крекери со шафран
Најпрво потопете го шафранот со една лажица вода и оставете го 10-15 мин да ја испушти бојата. Потоа, исцедете го.
Од сите состојки замесете тесто. Замотајте го во проѕирна фолија и оставете го најмалку половина час во фрижидер.
На набрашнета површина развлечете го тестото со дебелина од 4 мм. Со ребрастиот секач за сечење теста исечете го на мали коцки или правоаголничиња. Секое парче избоцкајте го одозгора со вилушка или со дрвено стапче за ражнич.
Наредете ги во плех обложен со пек хартија и печете ги 12-13 мин на 180С додека не примат благо златна боја. За тоа време не ја отворајте рерната. Кога ќе ги извадите од рерна не ги оставајте веднаш на ладно.
* Ако го занемариме изгледот, малку попечени се баш по мој вкус )))
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Fala devojki. Drago mi e sto vi se dopagaat. Dozata e kolku za proba, koj saka poveke neka duplira.