Ставете ги на оган шеќерот, ванилите и водата да варат додека се стопи шеќерот.
Маргаринот измиксирајте го со шеќерот во прав и потоа во него вмешајте го кокосот. На крај, додадете го шеќерниот сируп и убаво измесете.

Можи да го оставите на ладење половина час или како мене веднаш да го расплескате врз пек-хартија и да го премачкате со кремот.
Доколку не најдите карамел крем, тогаш употребете друг, чоколаден крем-на пример Нутела или слично.

Врз кремот издробете од бисквитите (ако немате или не сакате-не мора) или пак бисквитите заменете ги со некои омилени суви колачи.
Со помош на хартијата, завиткајте ролат.
Оставете го на ладно во фрижидер или за побрзо во замрзнувач пред сечење.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани