Индијанки
8 белки се матат во цврст снег со150гр шеќер. 8 жолчки се матат убаво со 100гр шеќер. Двете смеси се соединуваат, па им се додава 300гр брашно и пециво и ванилата. Се добива потечна смеса која се сипе во шприц или во најобичен најлон засечен на врвот и се истискуваат индијанки кои се редат во подмачкан плех со хартија и се ставаат на поголемо растојание затоа што се шират-растат.
Се печат на т200с околу8-10 минути. Се ваѓаат и се лепат со филот.
Се вари крем од млекото, шеќерот, ванилите и нишестето.Кон оладениот крем се додава изматениот маргарин и убаво се соединува. Кремот се дели на два дела
во првиот се додава шлаг крем од ванила
во вториот шлаг крем од чоколада
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Без адаптирани дела