21
окт
2015
Домашна паста - Таљатели
За секои 100 грама брашно е потребно по едно јајце.
Од состојките се замесува тврдо тесто, кое што се остава 30 мин. во фрижидер да одмори.
Тестото се расукува многу танко, се набрашнува и се витка во ,,ролат,, со нож се сечат таљатели со ширина од 1 цм. и се отвораат.
Се ставаат во зовриена, потсолена вода и се варат околку 6-7 мин.
Се сервираат со сос по избор.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
На пример, фотографија од овој дел:
„Тестото се расукува многу танко, се набрашнува и се витка во ,,ролат,, со нож се сечат таљатели со ширина од 1 цм. и се отвораат.“
Ти пишуваме бидејќи имаш се` подобри рецепти, па штета е да нема комплетна презентација.