Домашен еурокрем
Сите состојки освен чоколадо се ставаат во тенџере на оган да зовријат. Кога ќе зоврие се вари уште 5 мин. Кога ќе биде готово се дели на два дела. Во едниот се става чоколадото и се меша додека да се растопи. Двата дела поединечно се матат. Кога малку ќе подоладат се сипуваат во тегла двата дела истовремено.
Шољата од мерката е од 150 мл.
измена-22.03.2012-Ако имате време подобро е да ги варите на пареа.
Овој на сликата многу бргу го снема па следниот го правев на пареа и уште подобар испадна )))Значи истата процедура само сите сосотојки се варат 5 мин на пареа па после се дели на два дела во едниот чоколадао и се матат поединечно.И јас не сум јас ако не експериментирам па во белиот додадов бело чоколадо и се испадна ммммм.Пробајте на кој начин сакате и двата се супер .
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Ива моја е грешката кога сум го внесувала рецептот сум ги пишала погрешно мерките и кога видов дека е објавен одма поправив.се извинувам
баш сакав да барам во <a href="http://moirecepti.mk/questions/" title="ПРАШАЊА" rel="nofollow">ПРАШАЊА</a> дали некој има. ми се јаде бее, па ми се јадееее :) :) :) :)
фалаааа, мики :) :) :) :)
туку, ако е ретко, зошто да не се скрати од млекото? ме мрзи да ставам густин, а лешници ретко ми се наоѓаат по дома. ќе ги купам специјално за ова ;)
биќе весеља у куЌи :) :) :) :)
п.с леле ќе те убијам!!!
дури сега гледам дека може и бело чоколадо да се стави. ох...утре ќе биЌе весеља :) :) :) :)