28
авг
2012
Алва со гриз, маргарин и брашно
Маргаринот се става да се стопи и во него се истура брашното и гризот да се подпржат. Шеќерот се става со водата да се растопи да зоврие и така врел се истура во пржените брашно и гриз и се меша да се соедини. Смесата се истура во калап или во тепсија, а потоа се ваѓаат калапи по желба.
Многу е брза, вкусна и едноставна по состав. Маргаринот може да се замени со зејтин, а брашното со гриз, ама мене оваа комбинација ми е најдобра
http://moirecepti.mk/recepti/desert/%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BB%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%B0-2/
:)