Remoulade сос
Пред рецептава да напоменам дека се мери со чаша од 200 мл.
Ова е еден прекрасен сос кој одамна го пробав, а сега го имам во фрижидерот во секое време.
За подобро сецкање целерот и магдоносот ставете ги во сецко.
Јас не ставив целер и магдонос колку што пишав затоа што децата не сакаа.
Вие ставете си по желба.
Сокот од лимонот исцедете го и додајте го во мајонезот.
Мешајте се да се спои
Додавајте од состојките се едно по едно.
Можете да мешате со рачна маталка.
Лукот испасирајте го и додадете го и него.
Значи можете да си менувате според вккусот.
Ако јадете сенф, ставете си повеќе па ќе добиете потемна боја.
Ако додадете повеќе магдонос ќе добиете па позачинет зеленкаст сос.
Играјте со состојките или спремете по рецептов.
Сосот користете го во пржени компирчиња, во разни салати, а можете и како намаз на лепче.
На здравје
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови