Јагула
Исчистената јагула (тоа нека го направи некој кој се разбира од тие работи) засечете ја на неколку места, на далечина од 7-8 цм, ама не до крајот, треба да остане цела. Во засеците ставете лукче, залијте ја со малку вода и масли и ставете ја во земјана тава со капак да се пече.
После 20 мин. печење исцедете ја течноста и истурете ја, тоа е нејзината мрснотија, која нема да ни треба.
Кромитчето изпржете го малце па измешајте го со наренданиот морков, лукчето и магдоносот и наредете го околу јагулата.
Одозгора прелијте ја со водата, киселината, виното, маслото, посолете ја, ставете бибер и треба да се пече се додека не омекне, да се зацрвени одозгора.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
од тогаш не сум пробала :) :) :) :)
originalna si davas malku duh na stranicava-nemoj sega i jas da te isplasam:):)
mnogu ubavo izgleda ispecena a od ovaa dopolnitelna fotografija nekako ne mi e prijatno
poz pavlovska od tebe sekogas nesto novo:)
Tocno kako napisa Jule, kako sekoja bela riba... Jas dodusa poveke sakam morska, ama i jagulata e ubava, samo ako e dobro spremena, ete kako po isproban recept od Jule :)