Штрудлички со мармалад
Меки, вкусни,ароматични....едноставно се топат во уста.
Од сите наведени состојки за тесто се убаво мазно тесто.
Се сучи правоаголна кора која ја сечеме на 6 ленти,одприлика со околу 7 цм ширина.Во средината на секоја лента ставаме мармалад по избор(кај мене домашен мармалад од портокали и од шипка и една лента со нутела) Краевите на лентите се виткаат навнатре и со прсти се лепи тестото за да се формира ролат.Се реди во плех со страната од каде што е виткан ролатот надолу.Се сечат парчиња од околу 8 цм и се печат во загреана рерна на 180 степени петнаесетина минути.
Печените штрудлички додека се топли обилно се посипуваат со шеќер во прав.
На здравје!
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Ubavi se