28
сеп
2014
Чорба од карфиол
Многу вкусна чорба која ќе ви легне на душата како мелем.
На 1-2 лажици маслиново масло се пропржува ренданиот морков.
Се додаваат на коцки исечени целерот и пашканатот.
Се налива вода, се зачинува по вкус и нека зоврие супата.
Потоа се додаваат фидето и исчистениот карфиол.
Се вари 8-10 минути.На крај се додаваат листовите целер и семето од коприва.
По желба може и да се изблендира, но мене вака со цветчиња карфиол ми е полична.
На страна во еден сад се соединуваат јајцето, јогуртот и сокот од половина лимон.
Во танок млаз се тура во супата , се промешува.
Чорбата се сервира.
Лиценца: Сите права се задржани