Декоративни, кремасти мафини.
Спој на чоколаден вкус со јагода одлична комбинација.

Прво пенасто се мати путерот, па се додава шеќерот.
Се додаваат една по една жолчка.
Се мати со миксер и постепено се додават солта, брашното,пециво, киселата вода, млекото, какаото, исецканите јагоди и на крај снег од 2 белки.
Лесно се промешува со лажица,
Со оваа смеса се полнат 16 хартиени корпи за мафини.
Се печат околу 20 минути на 180 степени.
Сега во касерола се ставаат слатката павлака и чоколадото да се стопат на тивок оган, да не провријаат.
Се оставаат во фрижидер да се излади смесата.Потоа се мати со миксер.
Се става смесата во шприц и се декорираат изладените јагоди. Се мати и белиот шлаг, и со него се декорираат и на крај се става по една свежа јагода.
Уживајте во прекрасниот вкус.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани