19
мар
2012
Чоколадни переци
Маргаринот се меша со шеќерот и ванилиниот шеќер, се додаваат јајцата, какаото, прашокот за пециво и брашното и се замесува тесто.
Од тестото се прават стапчиња во должина од 15-17 см и дебелина од 5 мм и се формираат во переци.
Се печат во тавче обложено со хартија околу 7-8 мин на температура од 180 степени.
Потоа одкако ќе се оладат се потопуваат во стопена чоколада и се валкаат со мелени или сецкани ореви.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
какви се - такви се, ќе си ги мцнеме :) :) :) :)
НЕ СЕ ПРИЗНАВА ГИ ПРАВЕВ без да приложиш слика под рецептот :) :) :) :)
па да видиме како изгледале ;)