30
мар
2013
Француски колач со маслинки и кашкавал
Помешајте ги брашното, прашокот за пециво и солта.
Додадете 4 јајца, претходно само малку разматени со вилушка, па со лажица соединете ги јајцата и брашното, мешајќи додека смесата не стане глатка без грутчиња.
Потоа додадете го млекото, кашкавалот, маслинките и маслиновото масло, добро измешајте и оставете саат-два да отстои.
Промешајте, префрлете во четвртаст плех, кој претходно сте го обложиле со хартија за печење.
Печете околу 40 минути на температура од 180-200 степени или додека не добие убава златна боја. Оставете малку да се олади и исечете го.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови