Суви колачиња, повторно за предлог едно подолго траат друго преубаво изгледаат совршени за скоро секоја пригода, овајпат збогатени со вкусот на кардамом и анасон.
Путерот на собна температура, како и сите останати состојки, се меси тесто кое откако ќе се изедначи се остава 1 саат во фрижидер. Се танчи кора на 5мм. која одгоре се посипува со шеќер во прав. Се вадат формички со форми по желба, се печат на 175 сосема малку да заруменат.
Кога се изладат готови се за украсување. Ројал ајсингот е оној кој го објавив во еден од претходните рецепти, тука додавав топено чоколадо (над пареа), украсете по избор.

Среќни ви празници од мене.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови