Еве еден лесен рецепт, брз и евтин.
Во длабок сад го матиме јајцето, заедно со шеќерот и чашата вода.
Матиме постојано со лажица се додека не се стопи шеќерот.
Го додаваме зејтинот и брашното, во кое претходно помешавме пециво и ванила.
Ги додаваме трите лажици мармалад.
Промешуваме добро и изедначената смеса ја префрламе во тава која претходно ја намрсивме и набрашнивме.
Печете додека не зарумени. Повремено проверете со чепкалка, во внатрешноста на тортата при печењето.
Изладената торта ја сечеме на коцки.
По вкус и по желба, наросуваме шеќер во прав.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови