
16
авг
2013
Торта со едно јајце
Еве еден лесен рецепт, брз и евтин.
 Во длабок сад го матиме јајцето, заедно со шеќерот и чашата вода.
 Матиме постојано со лажица се додека не се стопи шеќерот.
 Го додаваме зејтинот и брашното, во кое претходно помешавме пециво и ванила.
 Ги додаваме трите лажици мармалад.
 Промешуваме добро и изедначената смеса ја префрламе во тава која претходно ја намрсивме и набрашнивме.
 Печете додека не зарумени. Повремено проверете со чепкалка, во внатрешноста на тортата при печењето.
 Изладената торта ја сечеме на коцки.
 По вкус и по желба, наросуваме шеќер во прав.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови






















