29
авг
2015
Топчиња со пармезан, лук и копар
Се става квасецот во млака вода со шеќерот и малку брашно. Се остава да се активира околу 10мин додека не се запени.
Во сад се мешаат сите состојки и се меси додека не се добие убаво мазно тесто. Се остава да отстои 30-40мин. Со рака се зема од тестото се формираат топчиња со големина колку орев и се редат на намрсен плех. Се оставаат да стасаат околу 15 мин.
Се топи маргарин и со четче секое топче се премачкува со маргарин, па се наросува презла, пармезан, лук во прав и копар. Се печат во загреана рерна на 250 степени додека не поруменат (околу 15 тина минути).
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови