20
фев
2016
Тестенини со јагнешко и спанаќ
Кромодит и лукот се сецкаат и се пржат.
Се додава меленото јагнешко месо и спанаќот, малку сол и бибер и истите се пропржуваат повремено мешајки со лажица.
Тестенините се варат во солена вода 7-8 мин се додава тиквата и се оставаат да варат.
Откако ќе се сварат се оставаат да се исцедат.
Половина од фета сирењето и смесата со меленото јагнешко месо се додаваат во садот со исцедените тестенини. Добро се мешаат.
Потоа, целата смеса се става во сад за печење.
Се додава другата половина од сирењето и се става да се пече 25мин на 180степени.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови