Идејава за овој превкусен напиток е сезонска исто како и мушмулите.
Сите мерки за блажината ми беа таман. Киселкастиот вкус на мушмулите одлично се соедини со бананата и ванилиниот вкус на млекото од соја.

- За полесно да се добие пирето од мушмулите, отстранете мал дел од врвот од мушмулата и внимателно како од шприц истиснувајте од овошното месо.
При тоа со лажичка или со ноже тргајте ги коските.
- Измешајте ја сојата во прав со водата и добиеното млеко истурете го во блендер, додадете го пирето од мушмулите, медот, чиа семето и исечканата зрела банана. Блендирајте кратко да добиете мазна хомогена смеса.
Смути со мушмули, уникатно нели?

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани