![Салата со кус кус и црвена леќа](https://moirecepti.mk/content/uploads/2021/01/-%d1%81%d0%be-%d0%ba%d1%83%d1%81-%d0%ba%d1%83%d1%81-%d0%b8-%d1%86%d1%80%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%b5%d1%9c%d0%b0-4f5308-800x600.jpg)
Салата со кус кус и црвена леќа
1. Сварете ја леќата, или конзумирајте готова од лименки. Јас пробав со црвена леќа, но и со обична. Мека е многу црвената леќа. Затоа ако се одлучите за црвената леќа, тогаш не ја варете, само зовријте ја.
2. Кус кусот попарете го со посолена вода и оставете да набабри.
3. Сирењето исецкајте го на коцки онолку колку мислите дека ви е убаво. Јас сецкав се на ситно.
Краставицата, црвениот домат и кромидот ги исецкав на мали коцкички, а магдоновчето го исцепкав со рака. Ги нафрлив маслинките.
4. Кога се набабри кус кусот, го помешав со леќата, а потоа благо го соединив со зеленчукот.
Зачинив со маслиново масло и сол.
Нека ви е на здравје.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови