Моите омилени колачи.

Подготовка:

1. Во тенџере ги соединуваме млекото, шеќерот, путерот, густинот, чоколадото и какаото. Убаво ја соединуваме смесата да нема грутки. Вариме на тивок оган до благо згуснување. Можеби ќе ви се чини дека смесата е течна, но така треба да биде. Со ладење ќе се згусни доволно. Тука ги додаваме мелените ореви. Убаво соединуваме. Оставаме многу малку филот да се излади, со повремено промешување.
2. Со млакиот фил ги филуваме корите. Ставаме по 5,6 лажици, одприлика. Оди кора, фил, кора....
Најгорната кора не ја премачкуваме. Покриваме со фолија и ставаме некој тежок предмет.
Нека отстои така 1 час.
3. Потоа декорираме по вкус, со растопено чоколадо или со 2,3 лажици од филот, кој сме го тргнале на страна. Сечиме на штангли и послужуваме.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани