Роберто торта
Подготовка на корите
1. Се матат прво белките со шеќерот
2. Потоа се додава презлата, оревите и сечканите урми и печивото
3. Се пече во загреана рерна на 180 С на хартија за печење во плех со димензии 25 на 40
4. Се печат 3 вакви исти кори
Подготовка на кафениот фил
1. На пареа се варат жолчките со шеќерот (јас ги варам директно на плин со постојано брзо мешање)
2. Се додава чоколадото и ванилите и се остава да се излади
3. Се мати настрана путерот со шеќерот во прав и се соединува со изладениот кафен фил
Подготовка на жолтиот фил
1. Шлаг кремите со млекото се матат за жолт фил
Редење на филовите и корите оди по следниот редослед
1. Прво кора, па кафен фил, па врз него жолт фил. Оваа постапка се повторува три пати
2. Најозгора се става матената слатка павлака со малку розова боја.
Лиценца: Сите права се задржани