Корите ги натопуваме со малку шербет и ги оставаме да стојат додека го правиме филот.
Со 40 гр од шеќерот ги матиме жолчките и ги ставаме на пареа кратко време.
Настрана ги матиме белките со остатокот шеќер, ги додаваме во жолчките на пареата и мешаме кратко и тргаме да се лади. Настрана се мати маргаринот со мелените кикирики се додаваа и оревите и чоколадото во прав, а потоа и една по една лажица стопено чоколадо. Откога е изладена смесата со жолчки ја истураме во смесата со маргарин и мешаме убаво.
Потоа се филува тортата.
Шлаг пената ја матиме со млекото и ја премачкуваме цела торта, а од горе трошки во боја.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови