Ранду торта
Состојки
- 1 паковање готови кори за торта
- 10 жолчки
- 2 белки
- 300 гр мелени кикирики
- 150 гр мелени ореви
- 100гр чоколадо
- 160гр шеќер
- 3 супени лажици чоколадо во прав
- 250гр маргарин коцка
- 2 шлаг шени
- 150 гр млеко
Подготовка
Корите ги натопуваме со малку шербет и ги оставаме да стојат додека го правиме филот.
Со 40 гр од шеќерот ги матиме жолчките и ги ставаме на пареа кратко време.
Настрана ги матиме белките со остатокот шеќер, ги додаваме во жолчките на пареата и мешаме кратко и тргаме да се лади. Настрана се мати маргаринот со мелените кикирики се додаваа и оревите и чоколадото во прав, а потоа и една по една лажица стопено чоколадо. Откога е изладена смесата со жолчки ја истураме во смесата со маргарин и мешаме убаво.
Потоа се филува тортата.
Шлаг пената ја матиме со млекото и ја премачкуваме цела торта, а од горе трошки во боја.