5
апр
2016
Прилепско расолно со свинско месо
Нема поедноставен и полесен рецепт за свинско месо со зелка. Вкусно, малку кисело, малку зачинето. Прво, пржете го свинското месо во загреаното масло (убаво е да имате повеќе), така што ќе ја смени бојата од двете страни. Исечкајте ја зелката на поголеми парчиња. Во тенџере ставете половина месо, домати, половина зелка, зачини по вкус, повторно месо, зелка, домати, зачини. Одозгора ставете црвен пипер и сецкан лут сушен пипер. Растворете 1 лажичка лимонтус во 400 мл топла вода, ставете во тенџере и вријте на тивок оган околу 3 часа. За време на готвењето, доволно е да се промеша само еднаш или двапати.
Orginalniot naslov e Prilepsko rasolno so svinsko meso
ima gre[ki i vo tekstot
IZLUPETE TIKVA, iseckajte ja zelkata treb ada bide....