7
окт
2015
Потпечени солени палачинки
Палачинките ги правиме по сопствен рецепт. Состојките за полнење ги сечкаме и ги соединуваме. Ставаме од нив врз палачинките и ги виткаме. Ги редиме во тава. Изматените јајца со киселото млеко и ренданиот кашкавал ги мешаме, ставаме оригано и ги залеваме палачинките во тавата. Печеме на 200 степени во загреана рерна додека да поцрвенат.
Забелешка
Комбинирав и урда и сирење во полнењето. Киселото млеко ми беше домашно, па може да намалите ако користите купечко зошто тоа е малку повеќе влажно. Јас ги печев со затворен капак.
Пријатен апетит!
Лиценца: Сите права се задржани
Инаку плетев до пред 2-3 години, обично во зимскиот период, пошто мнооогу ме релаксира плеталото, ама сега нешто нема времеее...многу гладни устиии:):):) Поздрав мила!