Побрзи бомбици нема. Цела работа ја завршува Нутрибулетот. Доколку немате Нутрибулет, состојките ставете ги во машина за мелење месо или во сецко.
Во садот се ставаат брусницата, семките, урмите и сокот од портокал.
Нека се соединат убаво во изедначена смеса. Сега се додаваат мелените ореви. Количината може да варира со +,- 20 гр, се во зависност од големината на портокалот.
Треба да се добие смеса од која лесно ќе се формираат бомбици.
Се редат на послужавник и нека постојат 30 минути.
Сега над пареа се растопува белото чоколадо со маслото и се потопуваат бомбиците.
Се декорираат со малку рендана кора од портокал.
Јас воопшто не додадов шеќер, бидејќи урмите се доста благи, а нежна киселка нота дава брусницата.
Доколку имате поцврсти урми ( моите беа премногу сочни) ве советувам пред употреба да ги ставите во топла вода 15 минути, да постојат, па да се процедат

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани