Во млаката кисела вода ставете го квасецот, лажичката шеќер и брашно да подстасаат.
Во сад за месење сипете го маслото, солта, шеќерот во прав, ванилин шеќер и промешуваме. Во садот за месење додадете го и надојдениот квасец, прашокот за пециво и брашно, замесете тесто. Садот покриjте го и ставете го на топло да подстаса околу половина час.
Од стасаното тесто расукајте кора и во форма на кифлички наполнети со мармалад по желба. Кифлите печете ги во тава за печење премачкана со масло оставете ги да подстасаат уште половина час.
Печете на 200степени околу половина час. Печените кифли посолете ги со шеќер во прав и послужете.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани