27
мар
2014
Пиперки полнети со зеленчук и мед (посно)
1. Кромидот ситно го сецкаме. Го пржиме во тавче со масло.
2. Лукот го сецкаме и него го додаваме во кромидот. Го додаваме и медот. Пржиме уште малку.
3. Морковите ги сецкаме. Во кромидот и лукот ги додаваме сецканите моркови, грашокот и оризот. Пржиме уште 10 минути.
4. Додаваме 1 чаша доматен сос, зеленчуковата коцка и кечапот. Се остава да испари течноста.
5. Се полнат пиперките. Се затвораат со мало парче домат. Ако ви остане од смесата ја ставате на дното од огноотпорен сад. Ги редиме пиперките.
6. Го сецкаме 1 домат, го ставаме околу пиперките. Во садот додаваме вода и 1 чаша доматен сос. Посипуваме со вегета и црн бибер.
7. Печеме на 180 степени околу 1 час.
Лиценца: Сите права се задржани