![Печен лаврак со лимон и магдонос](https://moirecepti.mk/content/uploads/2021/01/-%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d1%80%d0%b0%d0%ba-%d1%81%d0%be-%d0%bb%d0%b8%d0%bc%d0%be%d0%bd-%d0%b8-%d0%bc%d0%b0%d0%b3%d0%b4%d0%be%d0%bd%d0%be%d1%81-e9c375-800x600.jpg)
20
јан
2021
Печен лаврак со лимон и магдонос
1. Рибата ја чистиме и ја миеме.
2. Ја полниме со кришки лимон и сечкан магдонос. По вкус и желба може да додадете толчен лук.
3. Ја премачкуваме со маслиново масло, ја посолуваме, додаваме мешан сув зачин(без сол).
4. Ја ставаме да се пече на 200 степени околу 15-20 минути, зависи од рерната.
5. Во текот на печењето 2-3 пати ја прелеваме со сок од лимон.
Лиценца: Сите права се задржани
Preferiram cipura, ama i lavrak so merak go jadam hahaaaa
Од мали нозе сме со риба на менито,така ја сакам, ама било која. И оваа твојата Вале,преубава.