Еве еден рецепт со кој ќе ги излажете вашите деца, ако не јадат палента.
На почетокот ги сецкаме морковите и тиквицата на ситни коцки.
По можност да се млади и кревки, затоа што немаат многу варење.
Млекото се става на оган и се додаваат морковите, грашокот, тиквиците и пченката.
Зоврива убаво, а потоа се зачинува и пополека се додава палентата мешајќи истовремено.
Калапот го прекриваме со фолија.
Сецканата салама ја редиме на дното од калапот, па готовата палента ја префрламе во калапот.
Тапкаме со лажицата убаво да легне палентата во калапот и одозгора премачкуваме со масло, па завиткуваме со фолијата.
Така оставаме да се излади па сервираме.
Нас ни се допадна, пробајте и вие.
На здравје

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови