29
авг
2021
Овошна даска
Подготовка:
1. Кружното парче лубеница најдобро е да го исечeте од нејзината средина, кое ќе ни послужи како подлога, даска.
2. Останатото овошје, освен грозјето го сечкаме на тенки парчиња и врз парчето лубеница, украсно го редиме заедно со зрната грозје. Посипете одозгора со кокос.
3. Преливот за торти се подготвува спрема упатството и со него полека се прелива овошјето.
4. Сечете парчиња и уживајте во овошното задоволство.
*Би напоменала дека овде смоквите знаат добро да се залепат на лубеницата, со што се добива едно посебно вкусно задоволство.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Една награда ќе оди кај тебе Бетче