Нудли со тиквички и печурки на кинески начин
Во солена зовриена вода ставете ги нудлите да се варат(запазете го времето на варење посочено на пакувањето).
Во друго тенџере со зовриена вода ставете ја тиквичката исечена со лупалка за компири на тенки листови во должина.
Оставете ја да се обари најмногу 2 минути.
Во тава на оган ставете го маслото од сусам, сецканото луто пиперче, ренданиот ѓумбир и сецканото лукче.
Кратко пропржете ги па додајте ги шампињоните.
Откако ќе испари водата од печурките додајте ги во тавата обарените листови тиквичка, сецканиот коријандер, соја сосот, јаболковата киселина и водата.
Исклучете го шпоретот и додајте ги сварените и исцедени нудли.
Промешајте убаво и сервирајте со наросување на сецкано перце од млад кромид.
Лиценца: Сите права се задржани
p.s Se cudam sto im stana na lugevo se razjadoa Kineska hrana vo posledno vreme i konecno svativ deka imalo natprevar na taa tema hahaha... Sala na strana kineskata e edna od najzdravite kujni, super se site recepti, ova e eden od najpopularnite..