Брзи, вкусни, посни колачи

Прво над пареа се растопува белото чоколадо со маслото.
Пред крај се додава црното чоколадо. Се промешува да се добие оваа нежна крем боја.
Со четка се премачкуваат силиконските калапи во 2-3 слоја.
Во касерола на оган се ставаат водата, маргаринот и шеќерот да провријаат 2-3 минути.
Се трга од оган, малку да излади, па се додаваат кората и сокот од портокал.
Се промешува
Се додаваат оревите и бисквитите.
Убаво сето се соединува и се полнат силиконските калапи.
Одозгора повторно се премачкуваат со растопеното чоколадо.
С оставаат 2-3 часа на ладна, па внимателно се вадат и се сервираат.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани