24
јул
2014
Манчмелоу
Овој е мојот прв рецепт поставен тука и се надевам дека ќе ви се допадне.
Жолчките и шеќерот се матат со миксер 15 мин. да се растопи шеќерот, потоа се додават и останатите состојки и се промешува и се истура да се пече во плех бр.32.
Во тенџере на оган се става шеќерот и водата да зовријат и да вријат 5-10 мин. да се направи шербет. Потоа во сад за матење се стават белките да се матат и постојано се додава шербетот и се мати додека не стане цврста пена околу 20 мин. Сето тоа се става врз кората (не мора да е изладена) и одозгора се полива со растопено чоколадо за готвење.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови