Кора
Јајцата и шеќерот се матат со миксер. Се додава водата и убаво се измешува. Се исклучува миксерот и настрана се мешаат брашното, мелените ореви какаото и прашакот за печиво. Оваа мешавина се додава во садот за матење и се меша со лажица.Откако убаво ќе се измеша се пече на 200 степени 25 минути.
Фил
Млекото се загрева на оган и во него се додава гризот. Се меша додека не се згусне. Се трга од оган да се излади.. Откако ќе се излади во длабок сад се мати маргаринот, шеќерот во прав и 2те жолчки и се додава изладениот гриз.
Испечената и изладена кора се премачкува со филот а одозгора се става глазура од црно чоколадо. За глазурата во сад на тивок оган се загрева чоколадото заедно со маслото, шеќерот и млекото. Откако убаво ќе се растопи се полева врз филот и се остава да се стегне. Колачот се става во фрижидер и се служи ладен.

Ви препорачуваме овој рецепт да го подготвите со Сет тави за пица

Сет тави за пица

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови